Gabriel Comanescu 2017: restropesctiva experientei mele ca fotograf

Sa fii fotograf poate fi o experienta memorabila si plina de dinamism, ritm si inovatie. Dincolo de meserie, fotografiatul este o arta, este o modalitate de a exprima ceea ce prin cuvinte nu poti reda, sau cel putin nu la fel de bine. Arta culorilor si formelor devine, zi de zi, siguranta ca ai cea mai mare responsabilitate, atunci cand vine vorba de echilibru intre natura si tehnologie.

Anul 2017 a fost povestea fotografiilor luate tututor persoanelor cu care am interactionat, tuturor peisajelor privite prin obiectiv, tuturor evenimentelor la care am avut onoare sa fiu invitat si inca multe alte secvente demne de povestit si aratat. A fost un an in care am invat atat din punct de vedere profesional, cat si din punct de vedere personal. Anul care mi-a adus, pe langa rezultate exceptionale, lectii din care am avut ce invata.

Ce inseamna Gabriel Comanescu in 2017 – un an al lectiilor invatate

  • Atitudine

Am invatat ca pentru a transmite incredere oamenilor, pentru a fi angajat ca si fotograf, ai nevoie de atitudine. Atitudinea este totul. Conteaza foarte mult si fotografiile pe care le faci, calitatea acestora, dar, in fapt, atitudinea este cea care inclina balanta spre succes. Zambetul, energia si increderea pe care o vei transmite clientilor se vor regasi si in fotografii. Emotiile retrairii experientelor de la sedinta iti vor creiona o profesie .

  • Motivatia

Dincolo de dorinta de a face bani din fotografie, trebuie sa existe o motivatie personala. Sa fii fotograf inseamna sa investesti timp si bani. La inceputul carierei fiecare incasare inseamna investitie in aparatura noua, performanta care te ajuta sa faci fotografii excelente. Poate ca la inceput te vei simti debusolat, demotivat. Eu, personal, mi-am gasit motivatia in zambetele si parerile oamenilor, dupa fiecare proiect. Rezultatele vin atunci cand esti constient de talentul tau si de schimbarea pe care o aduci fiecarui om cu care interactionezi.

  • Pasiunea dincolo de meserie

Se spune ca meseria e bratara de aur. Fara doar si poate, este adevarata aceasta lozinca. Din multe puncte de vedere, meseria de fotograf a devenit un hobby, un stil de viata, o pasiune inradacinata in tot ceea ce fac si vad. In 2017, mi-am dat seama ca fotografia este, pentru mine, nu doar un castig al existentei si o cale de a comunica si interactiona cu oamenii.

  • Comunicarea si interactiunea cu oamenii

Asa cum spuneam mai sus, fotografia m-a ajutat sa imi dezvolt mai mult abilitatile de comunicare, m-a ajutat sa imi dau seama ca a spune cuvintele potrivite la momentul potrivit ma vor ajuta sa am fotografii reusite si dinamice. Comunica oamenilor ceea ce vrei sa obtii de la fotografii.

Spre final de 2017, imi dau seama ca fotografia m-a ajutat foarte mult pe plan personal si apoi profesional. Te invit si pe tine sa descoperi ceea ce ai realizat in acest an.

Comments

  1. Pingback: Oprește timpul în loc! Alege cel mai bun fotograf! - Dianaantesofi

  2. Pingback: Cand fotografia trece de granitele hobby-ului - Andreea Sedna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *