Fotografii de nunta: Top 4 elemente de surprins in imagini

Casatoria este un eveniment care marcheaza intr-un mod placut viata unui cuplu, deci este o ocazie in urma careia mirii isi vor dori sa ramana cu foarte multe amintiri. Tocmai din acest motiv, fotograful angajat sa surprinda imagini din ziua ceremoniei si a petrecerii de casatorie are un rol esential in crearea de amintiri frumoase. Foarte important pentru un fotograf de nunta este sa stie cum anume sa valorifice detaliile pe care le capteaza in poze. Atunci cand iti cauti un fotograf pentru nunta ta iti va fi de ajutor sa cunosti cateva notiuni elementare despre fotografierea verighetelor, dar si a alor elemente de detaliu, pentru a sti ce anume sa ii ceri acestuia.

Verighetele, protagonistele povestii

Pentru miri, verighetele reprezinta mai mult decat simple bijuterii. Din acest motiv, in ziua nuntii aceste accesorii speciale trebuie sa se bucure de o atentie deosebita din partea fotografului, care are datoria de a surprinde aceste elemente in cadrul tututor momentelor in care ele joaca un rol important. Dar insasi alegerea verighetelor perfecte nu este chiar un proces simplu, deoarece nu este usor de gasit modelul de verighete care sa placa ambilor parteneri. De aceea, La Rosa ofera posibilitati multiple de a va alege stilul potrivit dintre cele peste 1000 de modele de verighete cu design unic.

Dar sa vorbim mai intai despre echipamentul necesar pentru a crea fotografii grozave ale bijuteriilor. In primul rand, lentilele macro sunt un must-have pentru arsenalul oricarui fotograf de nunti. Acestea sunt destinate fotografierii detaliilor, asa cum sunt si verighetele.

Lumina este cel de-al doilea element necesar pentru a capta imagini deosebite cu verighetele celor doi miri. In acest sens, este necesar un sistem de lampi foto cu Led-uri  sau de o lampa cu lumina rece. Pentru obtinerea unui unghi de lumina ideal pentru captarea detaliilor, exista si fotografi care folosesc lantene magnetice, pentru ca sunt mai usor de transportat si de manevrat.

Buchetul

Buchetul de nunta are rolul de a sublinia frumusetea radianta a miresei, de aceea nu trebuie sa scape de sub lentilele aparatului de fotografiat. Bineinteles ca buchetul va aparea, in mare parte a imaginilor, in mainile miresei, insa un fotograf profesionist nu va omite sa surprinza si cateva cadre de detaliu cu acest element.

Cele mai populare cadre sunt acelea in care buchetul apare in prim plan, pe masa mirilor, iar fundalul este estompat. Desigur, un moment important pe care nu trebuie sa-l ratezi este aruncarea buchetului de mireasa.

Mancarea

Plattingul este si el foarte important de fotografiat la nunta. De regula, atunci cand fotografiezi mancarea pozele se fac de sus, pentru ca fotograful va sti exact care este unghiul din care lumina “curge” cel mai bine. Si in acest caz, pentru ca vorbim de captarea unor detalii, se utilizeaza frecvent tehnica fundalului estompat.

Invitatiile

Nici invitatiile nu vor scapa nefotografiate la o nunta. Solicita fotografului sa realizeze cateva poze si cu acestea, pentru ca au si ele un rol major in conturarea amintirilor din ziua casatoriei.

Acestea sunt doar cateva dintre detaliile ce ar trebui sa apara in albumul foto de la nunta ta, iar fotografii profesionisti cunosc aceste lucruri. Atunci cand te decizi sa colaborezi cu un anumit fotograf, poti realiza o scurta lista de momente sau ipostaze care iti doresti sa fie captate de aparatul foto.

 

Va multumesc ca ati citit acest articol.
Cu respect, Gabriel Comanescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *