3 echipamente de care ai nevoie atunci când vrei să îți începi afacerea în fotografie

Am observat că se acordă foarte multă atenție echipamentului pe care o persoană ar trebui să îl aibă la dispoziție atunci când își descoperă o nouă pasiune pentru fotografie. Părerea mea a fost, este și va fi că cele mai noi, mai performante și mai scumpe echipamente foto nu te vor face un fotograf mai bun, și că ar trebui să te concentrezi în a face lucrurile să fie cât mai simple.

Dacă ești un fotograf începător sau ai descoperit că fotografia este noul tău hobby, tot ceea ce îți este necesar la început sunt o cameră de fotografiat și un obiectiv. Știu, tentația este mare: tocmai ai primit sau ți-ai cumpărat o nouă cameră care arată atât de high-tech încât pare că va face singură fotografii excelente. Însă, în scurt timp vei realiza că nu reușești să ai fotografiile dorite. Apoi te vei gândi: poate am nevoie de un nou obiectiv sau poate trebuia să cumpăr o altă cameră, de la un alt producător.

Dă-mi voie să-ți spun că nu ai nevoie de mai mult echipament. Ai nevoie de exercițiu și practică în fotografie. Însă, dacă te afli în căutarea unei camere foto DSLR (digital single-reflex), minimul necesar este un obiectiv și un card de memorie pentru a începe să faci fotografii. De aceea, mai jos ți-am expus părerile mele cu privire la acest echipament.

Cameră foto

Sunt atât de multe aparate foto DSLR pe piață care sunt prezentate ca fiind potrivite pentru începători, încât nici nu știu de unde să încep. Părerea mea este că majoritatea camerelor aflate în prezent pe piață sunt extrem de calitative. Tehnologia a avansat foarte mult. Cu toate acestea, o cameră foto va avea o durată de viață mai scurtă decât obiectivul, de aceea părerea mea este că dacă vrei să investești bani mai mulți, fă-o prin a-ți cumpăra un obiectiv mai calitativ, decât să-ți cumperi cea mai bună și scumpă cameră foto.

Obiectiv

Una dintre întrebările care mi se adresează foarte des este ‘Ce obiectiv ar trebui să-mi cumpăr?’ Realitatea este că nu există un obiectiv perfect care să satisfacă toate nevoile tale ca și fotograf. Nu sunt fanul obiectivelor care au un preț redus, deoarece realizarea unui obiectiv foto de calitate presupune niște costuri ridicate de manufacturare. De aceea, așa cum am menționat și mai sus: dacă vrei să faci un efort financiar în a achiziționa echipamentul foto dorit, asigură-te că îți vei concentra investiția pe achiziționarea unui obiectiv de calitate.

Card de memorie

Ultimul lucru care vrei să ți se întâmple este să te trezești cu un card de memorie defect, și astfel să-ți pierzi toate fotografiile. Eu recomand cardurile de memorie SanDisk, deoarece le-am utilizat pentru mulți ani fără probleme. Însă, înainte de a achiziționa memoria, asigură-te că știi care este tipul de card pe care îl utilizează camera ta de fotografiat.

 

Va multumesc ca ati citit acest articol.
Cu respect, Gabriel Comanescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *