5 pasi pentru fotografia de bijuterii perfecta

5 pasi pentru fotografia de bijuterii perfecta

Daca te-ai intrebat cum poti face sa iti perfectionezi fotografiile de bijuterii pentru propriul interes ori pentru a aplica la un post in domeniu, iti vom prezenta in continuarea acestui articol cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont.

Echipamentul

Existenta camerelor digitale usureaza munca unui fotograf de bijuterii, dar nu il scuteste pe acesta de cunoasterea notiunilor de lumina si umbra. Echipamentul de care ai nevoie pentru a realiza poza perfecta este format din: o foaie alba de hartie, lumina naturala si un reflector. Ca aparat foto poti folosi chiar o camera compacta cu functia de macro si posibilitatea de a controla expunerea.

Background-ul

Gaseste un fundal care sa complimenteze bijuteriile, indiferent ca sunt cercei, inele, tiare pentru mirese, din metal, in culori puternice, delicate sau cu model arhitectural. Poti alege un fundal alb ori negru, acestea fiind cele mai utilizate, avantajand orice tip de bijuterie, dar poti folosi si pietre ca background, spre exemplu granitul.

Lumina

Imbinarea dintre tungsten si lumina fluorescenta poate distorsiona culoarea. Asadar ajusteaza balansul de alb al camerei in functie de puterea luminii de care dispui. Opteaza pentru lumina naturala si aseaza bijuteriile langa o ferestra, pe o masa, sau chiar in afara casei, intr-un loc unde ii poti surprinde toate detaliile cu o claritate foarte buna. De asemenea, se recomanda sa utilizezi flash-ul manual al camerei foto. Aceasta functie iti permite sa folosesti o lumina clara, ce poate fi pozitionata unde ai nevoie.

Trepiedul

Un trepied este necesar pentru orice fotograf. Te ajuta sa mentii obiectul incadrat si sa ajustezi focusul pe acesta. Pentru bijuterii se recomanda sa realizezi fotografiile de sus in jos, asezandu-le pe acestea pe o suprafata plata, astfel incat sa existe un singur plan. In acest caz nu vei avea nevoie de un trepied, dar va trebui sa fii atent la miscarea aparatului atunci cand apesi butonul pentru poza.

Practica

Rabdarea si practica sunt cele mai importante aspecte ale fotografiei de bijuterii. Acorda atentie focus-ului si luminii, cea din urma trebuind sa fie delicata si clara pentru a obtine fotografia perfecta.

Tine cont de aceste recomandari daca doresti sa ai fotografii profesioniste si exerseaza cu lumina, fundalul si focusul pana cand obtii rezultatul dorit.

Va multumesc ca ati citit acest articol.
Cu respect, Gabriel Comanescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *